Campus Misericordiae

Po prvi put u povijesti Svjetski dan mladih dobiva polje milosrđa, objavio je Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Poljski organizatori hrabro već dvije godine pripremaju sve potrebno kako bi Poljska i Krakov ugostili milijune hodočasnika iz različitih krajeva svijeta. Sam Svjetski dan mladih uključuje nekoliko glavnih događaja, a najvažniji su bdijenje mladih sa Svetim Ocem i završna sveta misa poslanja. Navedeno će se održati kojih 13 kilometara od samog Krakova, na području nazvanom „Campus misericordiae“, odnosno „polje milosrđa“.

Sva potrebna infrastruktura polako postaje dio tog prostora, koji je zapravo dio jedne velike gospodarske zone. Napravljeni su mnogi novi prilazni putevi do tog područja (ceste, kružni tokovi…), niču nove zgrade. Velika dvorana koja već krasi prostor će za vrijeme susreta biti velika sakristija za tisuće svećenika. Tvrtka koja je zadužena za izgradnju potrebnih zgrada i prostora za sam susret će sve te prostore koristiti i nakon susreta. U planu je izgradnja i posebne spomen-kuće u blizini oltara gdje će Sveti Otac zadnji dan susreta služiti svetu misu, a planira se kasnije u tom predjelu izgradnja doma za starije i nemoćne osobe.

Novosti u pripremi "Campus misericordiae" za Svjetski dan mladih možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

Autor: mladi.hbk.hr

Objavljeno: 21. 11. 2015. u kategoriji Video vijesti