Treći po redu zajednički koncert župnih zborova

Hvali, diči Boga što je posl´o sinka svoga

Na blagdan Krštenja Isusova župni zborovi Župa sv. Ivana Krstitelja - Ivanja Reka i sv. Ivana Pavla II., pape – Jelkovec  održali su treći po redu zajednički koncert pod nazivom „Hvali, diči Boga što je posl´o sinka svoga“.

Koncert je održan u župnoj crkvi u Ivanjoj Reki, a sudjelovali su iz Župe Ivanja Reka: dječji zbor „Glasnici“ , Župni mješoviti zbor, te Mješoviti zbor filijalne kapele u Sopu, a iz župe Jelkovec: dječji zbor „Dječica Ivana Pavla“, Župni mješoviti zbor, te Zbor mladih.

U uvodnim riječima župnik obiju župa i dekan Resničkog dekanata, prečasni Josip Horvat  istaknuo je da je ovim koncertom nastavljena tradicija obilježavanja liturgijskog završetka božićnog vremena.

Također je naglasio da, iako liturgijsko vrijeme Božića završava, Božić bi trebao ostati i nadalje u našim srcima jer smo ljubljene kćeri i sinovi Božji, njegovi miljenici, a vrhunac te ljubavi iskazan je dolaskom na svijet njegova Sina, upravo radi svog voljenog puka, pa i hrvatskog.
 
Koncert je održan pod pokroviteljstvom župa Ivanja Reka i Jelkovec, a po završetku koncerta upriličeno je druženje za sve sudionike i goste.

Autor: Kristina Hrečuk

Objavljeno: 11. 01. 2016. u kategoriji Vijesti