Pripreme za SHKM

Križ SHKM-a u Gundincima

Tijekom hodočašća dekanatima Đakovačko-osječke nadbiskupije Križ Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) stigao je i u Gundince, župu sv. Mateja u Velikokopaničkom dekanatu, prenosi Informativna katolička agencija. Mladi Župe, uz župnika Josu Peraka te domaćeg sina, dr. Dragu Tukaru, ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije te Vikarijata Osijek, pronijeli su 9. siječnja Križ kroz mjesto i tako posvjedočili svoju vjeru.

Procesija je prošla kroz cijele Gundince, mladi su križ nosili naizmjence te su se zaustavili uz kapelice Sv. Ilije, Sv. Roka te Presvetog Trojstva i Blažene Djevice Marije. Kod svake kapelice čitao se svetopisamski tekst i dio iz bule Misericordiae vultus pape Franje o Svetoj godini milosrđa. Hod je trajao četiri sata, a sudjelovalo je više od dvjestotinjak sudionika. Općina Gundinci pobrinula se da se događaj medijski poprati. Oni koji nisu mogli sudjelovati u procesiji, pripremili su okrjepu za hodočasnike. Mladi su se na kraju okupili u župnoj crkvi. Župnik Perak zahvalio im je na sudjelovanju te ih pozvao na Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se pod geslom "Krist, nada naša" (usp. 1 Tim 1,1) održati 29. i 30. travnja 2017. u Vukovaru, u organizaciji Ureda HBK za mlade i Povjerenstva za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Križ SHKM-a u Velikokopanički dekanat stigao je 31. prosinca. U gundinačkoj župi redovito je čašćen molitvom i klanjanjem. Prije Velikokopaničkoga dekanata boravio je u Županjskom i Drenovačkom dekanatu, a uskoro će ga preuzeti mladi Garčinskoga dekanata.

Autor: IKA

Objavljeno: 12. 01. 2016. u kategoriji Vijesti