U Retkovcu održan humanitarni koncert

Probudi se anđele, Božić je!

Iz župne crkve svetog Pavla apostola u Retkovcu odzvanjao je zvuk prekrasne melodije mnogobrojnih božićnih pjesama. Riječ je o humanitarnom koncertu zbora mladih Damask iz župe svetog Pavla pod nazivom „Probudi se anđele, Božić je!“.  Koncertu je prethodila misa za mlade, koja je ove nedjelje bila posebno svečana povodom blagdana Kristova krštenja.

Pedesetak članova zbora naporno je vježbalo za ovaj koncert. Skoro svaki dan oni su se odricali svog slobodnog vremena da bi ovaj koncert učinili što ljepšim. Izveli su devet pjesama pod vodstvom svoje voditeljice Martine Bukovčak. Na koncertu se moglo pronaći ponešto za svakoga, od poznatih duhovnih i svjetovih šansona do starih narodnih pjesama i uspavanki te vlastitih aranžmana koje je za zbor napisao jedan dugogodišnji član i svirač Lovro Knežević. Četveroglasno pjevanje zbora na nekim pjesmama su dodatno uljepšali instrumenti (gitara, bas gitara, bubnjevi i orgulje).

Osim prikupljanja sredstava za potrebitu obitelj iz župe, cilj ovog koncerta je bio probuditi ljudima svijest o važnosti blagdana koji smo proslavili. Evo što je o smislu koncerta rekla jedna članica zbora: „Željeli smo pokazati ljudima da iako je zadnji dan Božićnog vremena, da Božićna radost, ona radost koju smo dobili rođenjem našeg Spasitelja, ne mora završiti s ovim vremenom. Nego baš naprotiv, na nama je sada da je dijelimo dalje sa drugima.“

Nakon koncerta svi su bili pozvani na druženje u župnoj dvorani i evo nekih dojmova o koncertu:

„Ambijent je bio zaista predivan od prve pjesme koja je postavila cijeli koncert i koja je fantastično odabrana za uvod. Iako je sve bilo jako jednostavne naravi, mislim da se postigla bit da se publika još jednom nađe u tom božićnom ugođaju topline i mira. Zaista nema kritika na pjevanje zbora, mladi amateri koji žele zvučati kao profesionalci i na dobrom su putu.“Kristijan Lujić, basist u bandu Cobus i nekadašnji član zbora Damask.

"Mogu reći da je ovim koncertom zbor Damask na najljepši mogući način zaključio božićno vrijeme. Jako mi se svidio izbor pjesama, a još više sama njihova izvedba. Nadam se da će i iduće godine održati ovakav koncert!", rekla je Marija Blažanović koja je došla u Retkovec radi koncerta.

Autor: Ana Geto

Objavljeno: 12. 01. 2016. u kategoriji Vijesti