Tradicionalni 11. božićni koncert zbora mladih "Stijene"

ZVUČNIK – pojačaj dobar glas

U župi sv. Petra apostola u Zaprešiću održan je, četvrti „ZVUČNIK – pojačaj dobar glas“, 9. siječnja u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja, u sklopu 11. tradicionalni koncert zbora "Stijene" u sklopu 4.-og Zvučnika, odnosno prvog Zvučnika u drugoj sezoni. Dosad niti jedan Zvučnik nije razočarao pa tako niti ovaj.

Uz domaćine su nastupali zbor mladih Plam župe sv. Nikola Tavelića iz Kustošije, zbor mladih Apostoli župe BDM Kraljice apostola iz Zaprešića te zbor mladih Božja djeca iz župe Dobrog Pastira, Brestje. Tema koncerta je bila „Čovjek koji je spasio svijet“ kao završetak božićnog vremena koje je svakome od nas donijelo posebne plodove za koje su Gospodinu htjeli zahvaliti upravo ovim koncerom, svojim glasovima i veselim raspoloženjem. Pjevale su se božićne pjesme poput „Veselje ti najvešćujem“, pjesme koje veličaju ime našega Spasitelja „Jerihonske zidine“ i kojima se zahvaljuje i nebeskoj Majci Mariji „Ave Marija“, ali i mnoge druge.

Upravitelj župe sv. Petra apostol vlč. Ivan Frkonja je, na kraju koncerta, zahvalio svim gostima koji su došli i uzveličali koncert svojim pjevanjem, donatorima koji su pomogli da i druženje nakon koncerta bude bogato i veselo te naravno mladim koji su pripremili koncert na njihovom trudu, odricanju i radu, uz naglasak da sve što su činili bude na slavu upravo Onog „čovjeka koji je spasio svijet“.

Župljanka Mirna Brešić je podijelila i svoje iskustvo konceta s nama: „Oduševljena sam! Najvise mi se svidjelo to što je ovogodišnji koncert zamišljen kao natjecanje u pjevanju te sam žiri sa svojim šaljivim komentarima, ali nekako najveći utisak je na mene ostavilo a capella pjevanje zborova.“

„Ponosan sam što sam mogao pjevati u zboru Stijene na 11. tradicionalnom božićnom koncertu tj. 4 Zvučniku. Pripreme su bile naporne ali uz zajednički rad i žrtvu svakog pojedinog člana a posebno nase voditeljice Jane Blazanović te uz nezaboravna druženja otkrivali smo nove vrhunce i učvrstili zajedništvo. Koncert je bio odličan pogotovo jer se tematska nadovezao na emisiju Do posljednjeg zbora. Svaki zbor donio je ono najljepše te približio božićno vrijeme i duhovnu glazbu građanima grada Zaprešića .“ – rekao nam je Ivan Suša, član zbora mladih Stijene.

Članica zbora mladih „Apostoli“, koji se svake godine rado odazovu na koncert, također je izrazila svoje dojmove: „Meni je ovo bio prvi Zvučnik, ali bilo je fenomenalno! Uvijek mi je super poslušati druge zborove, pogotovo susjednu župu jer smo „kao zdrava konkurencija“. Bilo je veselo i zabavno i nadam se da ću od sad biti na daljnjim koncertima.“


Nakon koncerta održan je i tradicionalni tulum koji je bio u veselom ozračju, uz hranu i piće, druženje i dobru volju za sve goste koncerta. Za dobru atmosferu i glazbu na tulumu su se pobrinuli župni mladi svirači; Tomislav Ubrekić na gitari, Dominik Žagmešter na klavijaturama i Blaž Barun svojim glasom za što im mladi posebno zahvaljujemo!

Zvučnik je još jedne godine pojačao dobar glas za Gospodina. Ako ste propustili ovaj, radosni i dobra duha mladi vas očekuju na sljedećem.

Autor: Danijela Tomić

Objavljeno: 12. 01. 2016. u kategoriji Vijesti