Blizu je Gospodin

Pravedan si, Gospodine, na svim putovima svojim
i svet u svim svojim djelima,
Blizu je Gospodin svima koji ga prizivlju,
svima koji ga zazivaju iskreno.

On ispunja želje štovatelja svojih,
sluša njihove vapaje i spasava ih.
Gospodin štiti one koji njega ljube,
a zlotvore sve će zatrti.

Nek usta moja kazuju hvalu Gospodnju,
i svako tijelo nek slavi sveto ime njegovo
uvijek i dovijeka. (Ps 145, 17-21)

Predivan si, Gospodine

Ponizno dolazim pred Tebe i otvaram ti srce. Želim ti pjevati kao i psalmist „Predivan si, Gospodine, na svim putovima svojim i svet u svim svojim djelima.“ Znaš da nikada neću potpuno shvatiti koliko si velik, ali evo me pred Tobom da ti se divim, da ti kažem koliko si predivan u mom životu. Želim pjevati hvalu imenu Tvome jer mnogo je toga što činiš za mene. Neka ti moj život bude hvala. Djelima svojim želim te slaviti i svjedočiti. Moji grijesi i slabosti neka budu znak Tvoje milosti jer divan je Gospodin koji oprašta.

Isuse, Ti si blizu onima koji te iskreno zazivaju. Ljubav uzvraćaš ljubavlju - neizmjernom ljubavlju - jer Ti si Ljubav. Ti si jedini uzor ljubavi jer si me stvorio iz ljubavi i ljubiš me u mojim darovima, ali i u mojim nesavršenostima. Zato te, Isuse, sada kada se nalazim pred Tobom i gledam Te, želim zamoliti da uvijek težim samo Tvojoj ljubavi i svetosti jer samo Ti si vrijedan moje hvale. Ne daj da ikada skrenem pogled s Tvog divnog lika. Samo Tebe želim slaviti, samo Tebi se diviti, samo u Tvojoj blizini biti. Samo jedno Te molim, budi mi uvijek blizu Gospodine!

On ispunja želje štovatelja svojih

Psalmist pjeva: „On ispunja želje štovatelja svojih, sluša njihove vapaje i spasava ih.“ Divnog li obećanja, koje si nam dao. Postoji li nešto snažnije od sigurnosti da spašavaš sve one koji te iskreno zazivaju i uslišavaš njihove vapaje. Nitko osim Tebe ne može dati takva obećanja, pa kako onda da te ne slavim, Isuse moj? Kako da te ne hvalim kada znam me uvijek slušaš iako isto tako znam da te često nisam dostojna? Kako da te ne ljubim kada mi uvijek opraštaš iako se moje pogreške iznova ponavljaju?

Ponavljam riječi bl. Alojzija Stepinca koji kaže: „Gospodinu Bogu se ne žuri, ali On nikada ne zakasni.“ Podari mi, Gospodine, strpljivosti da ne posustam u čekanju. Molim te i za snažnu i čvrstu vjeru ukorijenjenu u Tebi kako bi te usta moja mogla slaviti uvijek i dovijeka. Oprosti mi ako ponekad zaboravim sve blagoslove koje si mi podario, ako te ne prepoznajem u malim svakodnevnim stvarima poput zagrljaja ili toplih riječi koje mi šalješ preko mojih bližnjih. Oprosti mi ako te ne prepoznajem u dobronamjernim kritikama i savjetima mojih najdražih. Podari mi oči koje će to znati vidjeti, uši koje će čuti, usne koje će govoriti, ruke koje će uzvratiti i srce koje će prepoznati i vjerovati, jer Ti si onaj koji ispunja želje štovatelja svojih.

Autor: Ivana Tomas

Objavljeno: 20. 10. 2014. u kategoriji Pobožnosti