Papine molitvene nakane od Bogojavljenja i putem video-poruke

Apostolat molitve

Svakog mjeseca Crkva objavljuje Papine molitvene nakane, a u 2016. one će biti predstavljane na novi način: Papa Franjo predstavit će ih i u video porukama koje se počinju objavljivati od srijede 6. siječnja, prenosi Informativna katolička agencija. Video će zajedno producirati vatikanska televizija CTV i komunikacijska agencija "La Machi".

Radio Vatikan iz razgovora s međunarodnim direktorom apostolata molitve, isusovcem o. Fredericom Fornosom, ističe: "Apostolat molitve je Papina svjetska molitvena mreža. Papine mjesečne molitve pomoći će nam bolje razumjeti izazove današnjeg svijeta i više nas duhovno angažirati, kako je papa Franjo rekao za Svjetski dan mir: "Solidarnošću, milosrđem i suosjećanjem za naš svijet."
Video za siječanj bavi se međureligijskim dijalogom. "Papa Franjo smatra kako je poštovanje drugih danas jako važno za mir u svijetu. On od nas traži da molimo, kako bi iskreni dijalog između muškaraca i žena različitih religija donio plodove mira i pravednosti."

Video će biti visoke kvalitete i stvarat će ga međunarodni tim iz cijelog svijeta. Bit će prezentiran na jedanaest jezika, kako bi katolici, ali i svi drugi ljudi koji žele moliti i žele se zauzeti za izazove u svijetu, mogli moliti zajedno s papom Franjom. Video će se moći svakog mjeseca vidjeti i na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube).

Papa Franjo u videu će govoriti na svom materinjem jeziku - na španjolskom, a prijevod na druge jezike bit će pomoću titlova. "Mislim da će nam video pomoći da otvorimo svoja srca drugima i prema velikim izazovima s kojima se čovječanstvo suočava. Ne radi se o površnim stvarima: Riječ je o muškarcima, ženama, obiteljima i djeci. A to nam pomaže da i sami sudjelujemo u izazovima, s našim molitvama, našim akcijama, tako da svijet iskusi više solidarnosti i suosjećanja, a da ravnodušnost time bude poražena", rekao je o. Fornos.

Autor: IKA

Objavljeno: 05. 01. 2016. u kategoriji Vijesti