"Uskrsli" ponovo u Komediji

Mjuzikl "Uskrsli" i u 2016. godini na daskama Gradskog kazališta Komedija

Nakon 19 izvedbi pred prepunim kazalištem Komedija kroz protekle dvije sezone, veselimo se što ćemo i ove godine s našom publikom podijeliti ovaj zanimljivi pjevački, plesni, glumački, glazbeni i vizualni doživljaj, ali i jedinstveno duhovno iskustvo.

 

Riječ je o glazbenom djelu talijanskog autora Daniele Riccija, nadahnutog svitanjem zore novoga jutra nakon Križa: nakon muke, trpljenja i smrti Isusove. Navještaj života dan je ženama, gotovo kao poslanje duhovnoga majčinstva nad Crkvom koja se upravo rađa. “Uskrsli” se ne svodi samo na uobičajenu priču o prizorima Muke Isusove: on ide onkraj događajâ vezanih uz trpljenje, žrtvu i smrt, donosi pripovijest o spasenju, kako bi iznio glavni trenutak Uskrsnuća, pobjedu svjetla nad tamom, radosti nad tugom, početak duga puta koji seže sve do nas.

 

Rezultat svega toga dojmljivo je glazbeno putovanje u spomen na temeljni događaj kršćanske vjere, zabilježen i ponovno proživljen na snažan i dirljiv način. Od Isusova ulaska u Jeruzalem, pa do anđelova navještaja ženama pred Grobom i ukazanja učenicima na putu za Emaus, kao i Tomi.

Posrijedi je mjuzikl koji “oslobađa srce” slaveći život, te kroz glazbu i scenski prikaz, donosi čudo koje je uvijek novo. Snažan i dojmljiv mjuzikl, u cijelosti je glazbeni spektakl koji u sat vremena glazbe donosi priču o Isusovoj Muci i Uskrsnuću, uz sudjelovanje i napetost uprisutnjena događaja. Svi događaji, likovi i dijalozi, odvijaju se preko pjesama, koje se dramatski izmjenjuju od blagosti do eksplozije radosti, u trajnu slijedu činjenica i osjećajâ, iz kojih, na poseban način, izviru ženski likovi Evanđelja.

 

Mjuzikl je plod koprodukcije između Glasnika sv. Antuna Padovanskog – Veritasa i Gradskog kazališta Komedija. U izvedbi sudjeluje oko 60 ljudi, među kojima su mladi iz različitih župa koji su se odazvali na audicije i ponudili svoj pjevački i plesni talent za mjuzikl. Ulogu Marije Magdalene tumači Maja Blagdan, a onu nevjernoga Tome Ivan Mikulić, ulogu Isusa Stjepan Lach, te Marije – Majke Isusove Sanja Bardun. Redatelji hrvatske izvedbe su Robert Bošković i Marko Cindrić. Scenografiju je kreirao Davor Prah, a o koreografiji i scenskom pokretu pobrinula se umjetnica Andrea Solomun

 

Stoga Vas i Vaše najmilije od srca pozivamo na nove izvedbe ovog dragocjenog djela!

 

Termini izvedbi mjuzikla „Uskrsli“ u trećoj sezoni izvođenja su

21., 22. i 23. ožujka 2016. godine u 19.30 sati, u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu.

 

Ulaznice možete nabaviti na blagajnama Kazališta na kaptolu i u Oktogonu, te na servisu ulaznice.hr.

 

Više informacija o mjuziklu „Uskrsli“ kao i o ukupnom djelovanju Ansambla Kolbe možete pronaći na internet stranici zborkolbe.org i na veritas.hr.

U nastavku donosimo poveznicu na promo materijal Ansambla Kolbe i mjuzikla Uskrsli:

 

Mjuzikl Uskrsli - trailer

 

 

 

 

Ansambl Kolbe - kratki dokumentarni film

Objavljeno: 18. 03. 2016. u kategoriji Vijesti