Križni put biciklima mladih iz Brestja

Održan 8. križni put biciklima mladih iz Brestja

 U želji da se približe uskrslom Kristu i mole Gospodina da im pomogne nositi njihov križ i križ njihovih bližnjih, mladi župe Dobroga Pastira - Brestje i ove su godine, u subotu 19. ožujka, organizirali tradicionalni, 8. u nizu križni put biciklima. Geslo križnog puta "Nebo i zemlja mogu se promijeniti, a ipak Božje je milosrđe neiscrpivo" (Dn 72) riječi su sv. Faustine Kowalske koju nazivaju i Glasnicom Božjeg milosrđa. 
 
Križni put počeo je misom u župnoj crkvi na kojoj su se mladima pridružili i drugi vjernici. Nakon blagoslova pedesetak mladih krenulo je na put dug 35 kilometara. Trasom su prošli župu Sesvete, Sesvetska Sela, kapelicu u Popovcu, groblje Markovo Polje, župu Kašina i Vugrovec. Na svom putu mladi su jednu postaju imali na imanju udruge Don Kihot koja se bavi terapeutskim jahanjem, a u kojem neki mladi iz Brestja volontiraju. 
 
Nakon postaja kod srednje škole Sesvete i spomenika braniteljima, sudionici su svojim biciklima došli ponovno do crkve Dobroga Pastira gdje su kod kipa bl. Alojzija Stepinca završili pobožnost. U njoj su mladi posebno molili za kanonizaciju blaženoga Alojzija Stepinca, duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, mir u svijetu, te blagoslovljene plodove SDM 2016. u Krakovu. 
 
Nakon blagoslova vozila sudionici su prikupili priloge za akciju MIVA Hrvatska kako bi pomogli kupuju jednog bicikla u misijskim zemljama.

Autor: M. B.

Objavljeno: 21. 03. 2016. u kategoriji Vijesti