Recept za sretan mladenački život

Ponekad se pitaš je li danas moguće živjeti kršćanski? Stvorio(la) si dobre odluke, možda si član neke zajednice mladih koja te nosi u vjeri…, a onda je došlo ljeto i promjena sredine te se pomalo osjećaš usamljen(a) sa svojim kršćanskim stavovima.Ovih dana mi je došla pod ruku ova „Molitva predanja“ iz Pokreta čistih srdaca i odmah mi je došlo na pamet da ako ostvarujemo njezin sadržaj imamo siguran recept za sretan mladenački život. Samo ako svakodnevno pronađemo vrijeme za molitvu, u našim će se srcima roditi radost čiste ljubavi. Bez osobnog susreta s Kristom čovjek duhovno umire i gubi blago vjere. Jedna od najpodmuklijih sotonskih napasti je njegovo nagovaranje da zanemarimo i podcijenimo važnost svakodnevne molitve.

Molitva predanja

Gospodine Isuse, zahvaljujem ti što me bezgranično ljubiš ljubavlju koja me brani od zla, podiže iz blata grijeha i liječi najbolnije rane. Predajem ti svoj razum, volju, dušu i tijelo, zajedno sa svojom spolnošću. Obećajem da neću stupati u spolne odnose do trenutka sklapanja sakramenta ženidbe. Nastojat ću ne čitati, ne kupovati i ne gledati pornografske časopise, programe i filmove. (Djevojke mogu dodati: Nastojat ću oblačiti se čednije kako moj način oblačenja ne bi izazivao požudne misli ili želje.)

Obećajem da ću se svakodnevno susretati s tobom u molitvi, čitanju Svetoga Pisma, redovitom pristupanju svetoj pričesti i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu. Obećajem da ću redovito pristupati sakramentu pomirenja, odbaciti svaku malodušnost i čuvati se od svakoga grijeha. Gospodine Isuse, uči me neprestano raditi na sebi da mogu nadvladati spolne čežnje i požude. Molim te za odvažnost u svakodnevnom životu da nikada ne posegnem za narkoticima ili bilo čim što stvara ovisnost, kao što su alkohol i cigarete. Nauči me što mi je činiti da bi u mom životu bila najvažnija ljubav.

Marijo, Majko moja, vodi me stazama vjere do samog izvora ljubavi – Krista Isusa. Sa svetim Ivanom Pavlom II. želim ti se potpuno predati kličući: Totus Tuus, Marijo! Tvom Bezgrješnom Srcu predajem se potpuno: sve što jesam, svaki svoj korak, svaki trenutak svoga života. Blagoslovljena Kraljice i Majko, isprosi mi dar čistog srca. Amen!

Autor: vlč. Ivan Grbešić

Objavljeno: 21. 07. 2015. u kategoriji Duhovne misli