AUDICIJA: Priključite se zboru mladih Zagrebačke nadbiskupije!

Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije prima nove članove, pjevače i svirače. Audicija se održava 3. i 4. travnja 2023. "Odvaži se, vidimo se!" poručuju iz Zbora mladih.
MB2022

Nadbiskupijski zbor mladih poziva mlade pjevače koji su u dobi od 15-30 godina, i posjeduju osnovne glazbene vještine. “To znači sluh koji omogućava da se pjevač ne mora oslanjati na druge pjevače u svojoj dionici, odnosno da može biti samostalan. Naravno da mi svi učimo i da je potrebno vrijeme da pjesma ‘sjedne u uho’, ali tražimo pjevača koji se može osloniti na sebe. Također, treba biti u stanju prepoznavati i držati ritam. Znanje i čitanje nota nije potrebno, jer to učimo na probama, što znači kad je nota viša ili niža, trajanje note i slično. Najviše zapravo radimo na glazbenim oznakama: dinamici, tempu, ritmu”, ističe za Hrvatsku katoličku mrežu voditeljica Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije Dubravka Knežević.

Mislim da to jedino Nadbiskupijski zbor može ponuditi – to zajedništvo, taj osjećaj dobrodošlice svima

Nadbiskupijski zbor mladih pjeva na svim zajedničkim susretima Zagrebačke nadbiskupije, kaže Knežević. “Najpoznatiji od njih su, primjerice, Hodočašće mladih u Mariju Bistricu u rujnu, Križni put na Ksaveru, Holywin… Imamo mjesečna klanjanja, ona se trenutno događaju u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, a inače su bila u katedrali i bit će ponovno čim se katedrala obnovi. Pjevamo i na susretima dekanata, križnim putevima. Pjevamo i tamo gdje nas ljudi pozovu”, nasmijala se naša sugovornica navodeći posljednji primjer gostovanja na trodnevnici u župi sv. Josipa radnika u Gajnicama, te kod karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Leskovcu. “Bili smo i na raznim smotrama zborova. No, nije da samo nastupamo i pjevamo na raznim događajima, bavimo se i snimanjem pjesama, a to je trenutno projekt u procesu o kojem će se uskoro malo više znati”, kaže voditeljica Nadbiskupijskog zbora mladih.

Osobno prepoznajem, a potvrđuju to i mnogi drugi, naši plodovi su zajedništvo, radost i opuštenost

Dubravka kaže da je u Zboru već četiri godine kao pjevač, i dvije kao voditeljica. “Svih ovih godina u Zboru prepoznajem onu Pavlovu (1. Kor 1,10) Zaklinjem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista: svi budite iste misli; neka ne bude među vama razdora, nego budite savršeno istog osjećanja i istog mišljenja. Mislim da to jedino Nadbiskupijski zbor može ponuditi – to zajedništvo, taj osjećaj dobrodošlice svima. Ovdje se ne radi razlika između onih mladih koji žive na području Zagrebačke nadbiskupije i mladih koji ovdje trenutno borave zbog srednje škole, studija ili nekog drugog razloga. Ovo je mjesto susreta. I osobno prepoznajem, a potvrđuju to i mnogi drugi, naši plodovi su zajedništvo, radost i opuštenost. Mi potičemo izvrsnost i važno mi je da smo dobar i kvalitetan zbor, želim da Bogu damo ono uistinu najbolje od sebe, samim time i ljudima, jer svojim talentima, sviranjem i pjevanjem ljudima služimo. Ti nam talenti nisu dani samo za nas. Željela bih zapravo da stvarno ljubimo čovjeka kojem pjevamo”, svjedoči Dubravka Knežević i naglašava kako je to njihovo darivanje sebe drugima po talentima koje su primili nešto što je dobar temelj i za osobnu izgradnju.

Svi glasovi dobrodošli su u Zbor, ali su im najpotrebniji muški glasovi, tenori i basovi

Voditeljica Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije kaže kako su svi glasovi dobrodošli u Zbor, ali da su im potrebniji muški glasovi, tenori i basovi, a potrebni su im i svirači: “Često imamo priliku okupiti bend, i baš bi nam dobro došli i svirači, posebno gitaristi, čak i svirači električne gitare.”

Poziva sve mlade da se odazovu na audiciju. “Dragi mladi, ohrabrite se! Ali možete i samo doći i vidjeti, bez neke obveze. Mi smo zbor koji se okuplja prigodno, za događaje, tako da se možete prijaviti i za neki događaj. Javite nam se ili preko društvenih mreža ili preko postojećih članova Zbora, kako god vam odgovara. Neka naši talenti budu i nama i drugima na izgradnju!” ističe voditeljica Zbora.

Na audiciju se prijaviti možete OVDJE.

HKM

Objavljeno: 28. 03. 2023. u kategoriji