Devetnica sv. papi Ivanu Pavlu II.

Dragi mladi, 22. listopada, na dan kada je papa Ivan Pavao II. slavio prvu svetu misu kao papa, slavimo njegov blagdan. Budući da je jako volio mlade, a i mi mladi jako volimo njega, pozivamo vas da s nama molite devetnicu ovom velikom svecu. U devetnicu ćemo uključiti sve mlade, posebno srednjoškolce i studente, župne zajednice mladih, one koji promišljaju ili su krenuli putem svećeništva i redovništva te sve projekte našeg Ureda za pastoral mladih, poput Temeljne formacije animatora, ljetovanja na Malom Lošinju, KMNL-a, Holywina i drugih.

Svakoga dana, od četvrtka 13. do petka 21. listopada, na našim društvenim mrežama objavljivat ćemo tekst devetnice i prigodne molitve, a u subotu 22. listopada pozivamo vas da svetu misu prikažete na nakanu za sve mlade i naše zauzeto služenje u Crkvi.
Devetnica IP2

1. dan - ZA NOVU ŠKOLSKU I AKADEMSKU GODINU

Dobri Bože, zahvaljujem ti što si mi dao upisati novu školsku, odnosno akademsku godinu. I u ovoj godini molim Te za sve milosti potrebne da uspješno ispunim dužnosti i obveze koje su stavljane pred mene. Pomozi mi da sve talente koji si mi dao umnožim i koristim na svoje dobro, na dobro drugih i Tebi na slavu.

Svim profesorima i nastavnicima koji će me poučavati u ovoj godini daruj strpljenja i veselja u radu, a mojim prijateljima i meni podari koncentracije i zauzetosti da ih pažljivo slušamo.

Gospodine Bože, blagoslovi i nagradi svaki trud uložen u izvršavanje školskih i studentskih obveza, ražari u meni volju za stjecanjem novih znanja i pošalji mi svoga Duha da imam mudrosti u organizaciji svoga vremena i obveza. U trenucima provjera znanja udjeli mi staloženost, mir, sigurnost i pouzdanje da uz Tvoju pomoć mogu položiti ispite koji me očekuju.

Gospodine Bože, ne propusti mi otkriti radost i veselje u ovoj godini ispunjenoj obvezama i daj mi da uvijek sve radim s osmijehom na licu kako je to činio i sveti papa Ivan Pavao II., po čijem Te zagovoru molim za nove školske i akademske uspjehe.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE:

Gospodine, smiluj se!

Kriste, smiluj se!

Gospodine, smiluj se!

Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!

Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!

Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!

Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!

Sveta Marijo, moli za nas!

Sv. Ivane Pavle II., moli za nas!

Sv. Ivane Pavle II., Veliki Papa…

Sv. Ivane Pavle II., namjesniče Kristov na zemlji…

Sv. Ivane Pavle II., nasljedniče svetoga Petra…

Sv. Ivane Pavle II., poglavaru Crkve dvadesetog stoljeća…

Sv. Ivane Pavle II., koji si uveo kršćanstvo u treće tisućljeće…

Sv. Ivane Pavle II., koji si bio potpuno predan Gospi u znaku «Totus Tuus»…

Sv. Ivane Pavle II., ljubitelju svete krunice…

Sv. Ivane Pavle II., zagovorniče ekumenizma…

Sv. Ivane Pavle II., hodočasniče u Marijanska svetišta…

Sv. Ivane Pavle II., marljivi apostole…

Sv. Ivane Pavle II., navjestitelju evanđelja…

Sv. Ivane Pavle II., poslušan poticajima Duha Svetoga…

Sv. Ivane Pavle II., navjestitelju Božjega milosrđa…

Sv. Ivane Pavle II., čuvaru crkvenog nauka…

Sv. Ivane Pavle II., apostole Drugog vatikanskoga koncila…

Sv. Ivane Pavle II., apostole euharistije…

Sv. Ivane Pavle II., apostole bolesnika…

Sv. Ivane Pavle II., apostole suvremenih medija…

Sv. Ivane Pavle II., učitelju istine…

Sv. Ivane Pavle II., prijatelju malenih…

Sv. Ivane Pavle II., prijatelju mladih…

Sv. Ivane Pavle II., osnivaču Dana mladih…

Sv. Ivane Pavle II., hrabri propovjedniče…

Sv. Ivane Pavle II., neustrašivi proroče…

Sv. Ivane Pavle II., neumorni putniče…

Sv. Ivane Pavle II., koji si praštao neprijateljima…

Sv. Ivane Pavle II., uzore kršćanima…

Sv. Ivane Pavle II., zagovorniče sretne smrti…

Sv. Ivane Pavle II., uzore umiranja…

Sv. Ivane Pavle II., primjeru svetosti…

Sv. Ivane Pavle II., ljubitelju siromaštva…

Sv. Ivane Pavle II., proglasitelju svetaca i blaženika…

Sv. Ivane Pavle II., glasniče ugnjetenih…

Sv. Ivane Pavle II., veliki u trpljenju…

Sv. Ivane Pavle II., zagovorniče svih naroda kod Boga…

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se!

Moli za nas, sv. Ivane Pavle II. da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se!

Bože, koji si svetog papu Ivana Pavla II. postavio za Pastira svoje Crkve, daruj nam da po njegovu zagovoru hrabro ispovijedamo svoju vjeru, ljubimo Crkvu Katoličku, njegujemo posebnu pobožnost prema Majci Crkve te da jednom po njegovu zagovoru dospijemo u Kraljevstvo nebesko. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

 

2. dan - ZA NOVA DUHOVNA ZVANJA

Svemogući i dobri Bože, koji si početak i svršetak svega, molimo Te za nova duhovna zvanja. Ti si svoga slugu Ivana Pavla II. pozvao da Te slijedi u potpunom predanju. Dao nam je primjer čvrste vjere i velike ljubavi kao jasan putokaz do Tebe te bio radosni pastir tvoje Crkve.

Gospodine, i danas pozivaš mnoge od nas mladih na posvećeni život. Obdari svoju Crkvu novim svećenicima, redovnicima i redovnicama koji će ju hrabro voditi. Neka budu „Totus Tuus“, potpuno tvoji. Daj da u svakome vide tvoje ljubljeno dijete i u svemu još jedan korak prema Tvome kraljevstvu. To Te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

3. dan - ZA KATOLIČKU MALONOGOMETNU LIGU

Dragi Bože, hvala ti za talent i sposobnost igranja nogometa i svih drugih sportova. Danas Te molim za uspješnu sezonu Katoličke malonogometne lige i za sve one koji će u njoj sudjelovati. Blagoslovi i nagradi svaki trud i odricanje sportaša, pomozi da sav trud koji ulažem bude od srca i Tebi na slavu.

Gospodine Bože, molim Te udijeli mi da ne budem uznosit pobjednik, nego da u poniznosti svoga srca imam razumijevanja i poštovanja za bližnjega. U slučaju remija ili poraza, pomozi mi, Oče, da uz pomoć darova jakosti i mudrosti iskreno čestitam svom suparniku te da vjerujem u bolji ishod sljedeći put. To Te molim po zagovoru svetog pape Ivana Pavla II., koji je i sam jako volio sport, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

4. dan - ZA TEMELJNU FORMACIJU ANIMATORA

Svemogući Bože, Ti koji si ljubav, blagoslovi ovogodišnju temeljnu formaciju animatora i sve one koji su prošli kroz nju.

Daj nam milost da po zagovoru svetog pape Ivana Pavla II. jačamo u zajedništvu i razumijevanju drugih, te da plodove koje zaprimimo umnažamo s drugima.

Izlij na nas Duh svoje ljubavi da u nama učini ono za što sami nismo sposobni. Otvori naša srca i um da ono što su brojni mladi primili na Temeljnoj formaciji animatora i ono što će nova generacija primiti bude Tebi na čast i slavu. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

5. dan - ZA NADBISKUPIJSKI ZBOR MLADIH

Gospodine Bože, iz svoje neizmjerne ljubavi dao si nam dar pjevanja, talent koji želimo iskoristiti Tebi na slavu. Molimo te, pošalji na nas silu Duha Svetoga da nas osnaži pred kušnjama oholosti i da Te glazbom nastavimo ponizno naviještati.

Ohrabri nas da odvažno pristupimo svakom izazovu stavljenom pred nas i da u ljubavi prihvatimo svakoga tko nam se pridruži. Po zagovoru sv. Ivana Pavla II., podaj nam zajedništvo, da s Tobom jedni drugima budemo oslonac i sigurnost. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

6. dan – ZA ZAJEDNICE MLADIH U ŽUPAMA

Dragi Bože, hvala ti za moju župu. Ona je moje iskustvo velike Crkve, zajednice vjernika u kojoj ljudi pomažu jedni drugima i vođeni Tvojim primjerom mole jedni za druge. Hvala ti za mog župnika i župnog vikara koji po uzoru na Tvoga Sina pastirski predvode svoje stado u ovim teškim i izazovnim vremenima.

Molim te, Gospodine, blagoslovi sve župne zajednice koje djeluju u mojoj župi: zborove, molitvene zajednice, volontere, ministrante, prvopričesnike i krizmanike, a osobito zajednicu mladih. Daj da ona pronađe svoje mjesto u Tvojoj zajednici vjernika i da se mladi nikada ne odijele od Tebe.

Pomozi, Bože, mladima da sudjeluju u životu župe te da ih na tom putu usmjeravaju i prate njihovi župni vjeroučitelji, animatori i svećenici. Njima, i svim drugim svećenicima daj da se ugledaju na svetog papu Ivana Pavla II. te da po uzoru na njega molitvom očinski prate svoje vjernike, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

7. dan – ZA LJETOVANJE MLADIH NA MALOM LOŠINJU

Nebeski Oče, Ti si sve stvorio i sve držiš na životu. Ti ljubiš nevinost i čistoću. Po Tvojoj volji sve postaje i jest. Kao maleni i potrebiti u tvoje ruke predajemo svoje nakane. Ti koji poznaješ namjere srdaca, blagoslovi trud i zalaganje. Pomozi nam da koristimo darovane talente i na taj način dolazimo bliže k Tebi. Daj nam ustrajnost u danima slabosti, nadu u danima besmisla i vjeru u svakom trenutku.

Po zagovoru svetoga pape Ivana Pavla II. primi ove mlade koji ti se stavljaju na raspolaganje i sve one koji ljetuju na Malom Lošinju. Djeluj kroz njih i u njima. Gospodine, koji zamjećuješ svako njihovo srce, izlij u njih Duha Svetoga i očisti misli njihovih srdaca da bi te mogli savršeno ljubiti i dostojno slaviti. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

8. dan – ZA HOLYWIN

Bože, koji si svetog papu Ivana Pavla II. postavio za navjestitelja Evanđelja i prijatelja mladih, daruj nam molimo Te da po njegovom zagovoru hrabro svjedočimo i ispovijedamo svoju katoličku vjeru i općinstvo svetih kroz Holywin. Da taj projekt u nama probudi veću ljubav prema Majci Crkvi i njenim svetima. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

 

9. dan – ZA SUSRETE MLADIH PO ARHIĐAKONATIMA

Milostivi Bože, izvore naše radosti i spasenja, Ti si nas stvorio na svoju sliku i daješ nam snagu za susret sa svakodnevnim nedaćama ovozemaljskog života. Molimo te, čuvaj i jačaj sve mlade koji će se susresti s Tobom na ovogodišnjim arhiđakonatskim susretima. Pomozi im da prepoznaju Tvoju ljubav te da se približe radosti vječnoga života.

Pomozi nam pri organizaciji svakog susreta i daj da svaki od njih bude plodonosan i Tebi na slavu. Obasjaj nas sve svojom očinskom ljubavlju kako bismo rasli kao vjernici i dobročinitelji te kako bi ovi susreti bili na izgradnju i učvršćivanje zajedništva među župama u dekanatima i arhiđakonatima.

Daj da po uzoru na sv. Ivana Pavla II. budemo ustrajni graditelji zajedništva te puni strpljenja i ljubavi prema svima koje nam stavljaš na put. To te molimo po Isusu Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Oče naš...

Zdravo Marijo...

Slava Ocu...

LITANIJE

Objavljeno: 14. 10. 2022. u kategoriji