Drugi susret specijalizacije animatora instruktora Zagrebačke nadbiskupije

Od 22. do 24. travnja 2022. godine animatori Zagrebačke nadbiskupije, zajedno s njihovim voditeljima i povjerenikom za mlade vlč. Kristijanom Tušekom, okupili su se u pastoralnom centru u Carevdaru na drugom susretu specijalizacije animatora instruktora. Cilj specijalizacije je usavršiti postojeća znanja i vještine te pripremiti se za rad s mladima kao animatori instruktori.
instruktorat2

Vikend je započeo predavanjem i radionicom "Suvoditeljstvo", o vještinama animatorskog rada u paru. Radionica je bila prilika i za osobno te međusobno vrednovanje animatorskih vještina. Dan je završio molitvom krunice Božjeg milosrđa, budući da se susret odvijao uoči nedjelje Božjeg milosrđa.

instruktorat01

Subotnji program započeo je korisnim predavanjem instruktora o emocijama s kojima se susrećemo te kako se nositi s pojedinim emocijama. Budući animatori instruktori okušali su se u samostalnom izvođenju radionica "Obiteljogram" i "Vrednote" te su imali priliku suočiti se s raznim izazovima i situacijama koje se mogu dogoditi tijekom formacije.

Na prvom susretu započela je priprema ovogodišnjeg ljetovanja na Malom Lošinju. Budući instruktori između dva susreta razrađivali su teme kateheza te oblikovali program i osmišljavali aktivnosti sedmodnevnog ljetovanja. Prezentirani su rezultati rada te dane smjernice za daljnji rad.

biskup Huzjak

Animatore je posjetio i bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, zaželivši im plodonosan rad.

Tijekom subote polaznici 'instruktorata' su, kao i do sad, pripremali veselu večer koju je obilježila zabava, zajedništvo i obiteljski duh. Subota je također završila molitvom krunice Božjeg milosrđa.

leadership predavanje

Nedjelja je započela svetom misom koju je predslavio povjerenik za mlade vlč Kristijan Tušek, a program je nastavljen radno - predavanjima "Leadership u animatorskom životu" i "Animatorski bonton" te zajedničkom evaluacijom.

instruktoriiii

Treći susret formacije instruktora održat će se od 6. do 8. svibnja 2022. godine u Carevdaru.

Objavljeno: 06. 05. 2022. u kategoriji