Održan peti susret Temeljne formacije animatora

Peti susret Temeljne formacije animatora održao se u subotu 13. i nedjelju 14. svibnja u Hrvatskom Leskovcu kod sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova. Tema susreta bila je duhovna dimenzija animatora.
PETI TFA 2023

Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek. U homiliji je podsjetio animatore na važnost duhovnosti u životu te na autentičnost življenja naše duhovnosti.

Uslijedio je uvod u vikend, prisjećanje dosadašnjeg puta formacije u malim grupama te predavanje Sveta misa. Animatori su naučili i osvijestili dijelove svete mise te su kroz predavanja postavljali i brojna pitanja koja su im omogućila dublju razinu razumijevanja euharistijskog slavlja.

Poslijepodnevni dio programa nastavljen je predavanjem o Duhovnosti u životu animatora. Kroz predavanje animatori su imali priliku čuti što je to duhovnost te kako ju razvijati. Na kraju predavanja animatori instruktori svjedočili su o vlastitoj duhovnosti. Uslijedila je radionica Moj put u vjeri, gdje su se animatori osvrnuli na svoj osobni hod u vjeri te na osobe i događaje koje su utjecale na taj put. Nadalje, održana je radionica Isus koja je imala za cilj osvijestiti svoju sliku o Isusu te uvidjeti važnost molitve. Subota je završila zajedničkim euharistijskim klanjanjem.

Nedjelja je započela misnim slavljem, a nakon doručka uslijedila je radionica Kršćanski identitet. Kroz radionicu su animatori imali priliku razmišljati kako grade taj identitet i koliko utječe na njihov život. Na kraju susreta održana je završna aktivnost Ogledalo, gdje su mladi imali priliku napisati poticajne poruke svojim kolegama i prijateljima animatorima, a prije rastanka mladi su otplesali ples koji su naučili tijekom formacije.

Animatori Zagrebačke nadbiskupije svoju formaciju nastavit će Općom specijalizacijom animatora koja će se od 14. do 21. kolovoza održati na Baškim Oštarijama.

Objavljeno: 15. 05. 2023. u kategoriji