Započela specijalizacija animatora instruktora

Proteklog vikenda, od 11. do 13. ožujka 2022., održan je prvi vikend specijalizacije animatora instruktora Zagrebačke nadbiskupije u pastoralnom centru u Carevdaru. Na specijalizaciji sudjeluje petoro budućih instruktora u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.
INS01

Vikend je započeo radionicom Animator instruktor, u kojoj je prema akronimu riječi 'instruktor' objašnjeno poslanje i zadaća animatora instruktora. Osim radionice animatori su dobili priliku vježbati vođenje male grupe. Dan je završen zajedničkom molitvom Krunice sv. Josipu.

U subotnjem dijelu programa animatori su sudjelovali na radionici Organizacija i planiranje, gdje je, u praktičnom dijelu radionice, započelo planiranje ljetovanja mladih na Malom Lošinju. Uslijedilo je predavanje o Temeljnoj formaciji animatora, projektu koji od animatora instruktora zahtijeva najviše vremena, a održao ga je voditelj formacije Domagoj Škvorčević.

Nakon ručka i predaha na rasporedu je bila radionica Javni nastup u kojoj su animatori kroz razne vježbe prolazili razne aspekte javnoga nastupanja te se na kraju i sami okušali u javnom nastupu. 

U poslijepodnevnom dijelu pripremali su veselu večer osmišljajući igre i skečeve, što su kasnije i izveli. Dan je završio zajedničkom molitvom i druženjem. Nedjelja je započela svetom misom, a tema središnjeg predavanja nakon mise bio je Preventivni sustav.

Drugi od tri vikend susreta specijalizacije animatora instruktora održat će se u travnju.

Objavljeno: 15. 03. 2022. u kategoriji