Završena specijalizacija animatora instruktora Zagrebačke nadbiskupije

Trećim vikendom specijalizacije animatora instruktora Zagrebačke nadbiskupije, koji se održao od 6. do 8. svibnja 2022. u pastoralnom centru u Carevdaru u organizaciji Ureda za pastoral mladih, zaključen je program formacije petero novih animatora instruktora.
3 vikend formacije instruktora

Tijekom vikenda polaznici su sudjelovali na radionici koja je govorila o nošenju sa stresom, dok je vlč. Kristijan Tušek, nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, održao predavanje o molitvi u životu animatora instruktora. Također, važan aspekt ovog vikenda instruktorata bilo je izvođenje radionica i priprema za vođenje Temeljne formacije animatora.

Osim usavršavanja vještina vođenja animatori instruktori tijekom ovog vikend susreta pripremali su program za ljetovanje mladih na Malom Lošinju, koje će se održati u Domu sv. Martina tijekom srpnja i kolovoza.

Vikend je zaključen posjetom Križevcima te sudjelovanjem na grkokatoličkoj liturgiji u križevačkoj katedrali Presvete Trojice koju je predvodio mons. Milan Stipić, vladika križevački. Nakon liturgije vladika je mlade upoznao s poviješću Grkokatoličke crkve u Hrvatskoj.

animatori instruktori

Novi animatori instruktori: Marija Trslić (Župa Rođenja BDM, Zagreb-Granešina), Petra Lucević (Župa Krista Kralja, Domaslovec), Mislav Horvat (Župa sv. Petra apostola, Zaprešić), Katja Jurišić i Luka Zirdum (Župa sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko).

Objavljeno: 09. 05. 2022. u kategoriji