Otvorene prijave za Temeljnu formaciju animatora

I ove će se pastoralne godine u našoj Nadbiskupiji provoditi uobičajeni program formacije animatora "Mladi za mlade", usmjeren kao pomoć za osposobljavanje mladih za pomoć svećenicima u radu s djecom i mladima.
tfa20232024

Program se sastoji od više faza, a prva faza uključuje Temeljnu formaciju animatora u pet vikend susreta. Na tim susretima mladi upoznaju i produbljuju vjeru, otkrivaju identitet animatora te svoje poslanje u Crkvi usvajajući vještine potrebne za naviještanje vjere djeci i mladima, kao što su: vođenje skupine, pripremanje kateheza, rekreativnih večeri te susreta za djecu i mlade.

 

Nakon Temeljne formacije slijedi jednotjedna specijalizacija animatora koji su sudjelovali na svim vikend susretima formacije. U iznimnim i opravdanim slučajevima, po procjeni voditelja, na specijalizaciju se mogu uključiti mladi koji su sudjelovali na 4 od 5 vikend susreta. Svrha specijalizacije sastoji se u osposobljavanju mladih za rad u župi, prije svega za animiranje djece i mladih te pokretanje novih župnih aktivnosti.

Ovogodišnji će se program održavati kroz pet vikend susreta u prostorima samostana sestara Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu i to po sljedećem rasporedu:
• 28. i 29. listopada 2023.

• 25. i 26. studenoga 2023.

• 3. i 4. veljače 2024.

• 9. i 10. ožujka 2024.

• 18. i 19. svibnja 2024.
Svi susreti započinju subotom u 9 sati, a završavaju nedjeljom do 15 sati.

Troškovi sudjelovanja (spavanje, hrana, materijali) iznose 40 € po susretu za svakog sudionika (30 € financira župa, a s 10 € participiraju polaznici). Donja dobna granica za sudjelovanje u programu je 17 godina (3. razred srednje škole), a gornja 25 godina.

Prilikom prijava prednost će imati župe koje nisu imale sudionike u formaciji posljednje dvije godine. Prijave traju do petka 20. listopada ove godine, a broj sudionika je ograničen. Prijavu šalju župnici ili župni vikari na adresu el. pošte: animatori.zg@gmail.com sa sljedećim podacima: ime i prezime, datum rođenja, broj mobitela, adresa el. pošte, naziv župe.

Objavljeno: 05. 10. 2023. u kategoriji