Video vijesti

Vida en Ti / Život moj si Ti

Na televiziji CMC-u održana je promocija spota "Vida en Ti / Život moj si Ti" grupe RiM te argentinske pjevačice Athenas. Riječ je o dvojezičnoj (španjolsko-hrvatskoj) pjesmi „Vida en Ti – Život moj si Ti“. Pjesmu je napisala Athenas a aranžman i produkciju potpisuje Jonatan Narvaez u čijem je studiju Anthenas snimila vokalne dionice na španjolskom. Sestre Nedić su u studiju Ante Gele snimile hrvatske dionice te prateće vokale na španjolskom.

Premijera spota himne SDM-a

Video spot pjesme „Blagoslovljeni milosrdni“, himne Svjetskog dana mladih 2016., premijerno je predstavljen na mrežnim stranicama Susreta. Himna susreta premijerno je izvedena u Krakovu na blagdan Sveta Tri Kralja, a nadahnuta je geslom susreta „Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5,7).

Molimo za referendum u Irskoj

Molitvena mreža mladih za obitelj poziva na molitvu devetnice sv. Riti za dobar ishod referenduma kojim irska vlada želi redefinirati brak te ga od zajednice muškarca i žene pretvoriti u zajednicu „dvije osobe“. Referendum će se održati u petak, 22. svibnja na spomendan sv. Rite, zagovornice u najtežim situacijama, a zajednička molitva devetnice započinje u srijedu, 13. svibnja.

Iziđi u radosti evanđelja!

Iziđi, Isus zove te. Iziđi, pogledaj do sebe... Potaknuti pozivom pape Franje, mladi Karmela na ovogodišnjoj su Karmelijadi poslušali Isusov poziv te izišli i krenuli na put i donijeli radost evanđelja svima oko sebe.

Apostoli mira za život

Produkcijska kuća Laudato uključila se u pro-life inicijativu "40 dana za život" pjesmom "Ljubav Gospodnja" u izvedbi Apostola mira. Tekst i glazbu potpisuje Branko Ivošević, a aranžman Olja Dešić.

Jesenska kampanja "40 dana za život" započinje u srijedu 24. rujna i trajat će do nedjelje 2. studenog 2014., a provodi se u Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima, Sisku, Rijeci i Splitu.

Papa Franjo u crtiću igra nogomet

Međureligijska nogometna utakmica za mir igrat će se u ponedjeljak, 1. rujna na inicijativu pape Franje na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Ovaj veliki događaj ima i svoju maskotu. Ime mu je Plim Plim, a već ima i svoj animirani film i mnogo obožavatelja diljem svijeta.

Iako papa Franjo neće osobno doći na utakmicu, organizatori su osmislili video u kojem crtani lik Plim Plima igra nogomet s papom Franjom.

Izlazak u radosti Evanđelja

Od 29. do 31. kolovoza u Hrvatskom Leskovcu će se održati XI. Karmelijada pod geslom Iziđi u radosti Evanđelja.

Promišljajući o ovoj temi mladi Karmela BSI Hrvatski Leskovac su došli na ideju da snime ovaj filmić kojim žele prevenstveno izraziti svoju dobrodošlicu svim mladima koji dolaze na Karmelijadu, ali i svima ostalima poručiti kako ne žele da taj IZLAZAK bude samo na riječima, već utjelovljen u našu konkretnu svakodnevicu u sredinama u kojima se nalazimo.

Dojmovi mladih iz Dubrovnika

Mladi Župe sv. Marka Križevčanina, zajedno sa župnim vikarom vlč. Odilonom Gbènoukpom Singbom, bili su dio Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku. Na ovaj Susret pošlo je četrdeset mladih iz župe, a bili su smješteni u Župi sv. Petra i Pavla u Zatonu Doli. Dva dana ispunjena radošću, smijehom, molitvom i pjesmom još je više ojačalo ovu malu zajednicu. Po povratku u Zagreb, mogle su se čuti samo riječi hvale za cijeli Susret, Dubrovčane i domaćine u Zatonu Doli. Posebno ozračje koje je vladalo, nije nikoga moglo ostaviti ravnodušnim.