Aktualnosti

Započela Temeljna formacija animatora

Na susretu je sudjelovalo 29 mladih uz vodstvo devet animatora instruktora i pomoćnih animatora te povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka. Tema prvog susreta bila je Animacija: Tko? Što? Zašto?

"Ustani! Postavljam te za svjedoka onoga što si vidio" (usp. Dj 26, 16)

Predraga mladeži!

Htio bih vas još jednom primiti za ruku da nastavimo naše zajedničko duhovno hodočašće koje nas vodi prema Svjetskom danu mladih koji će se održati u Lisabonu 2023. godine.

Prošle godine, neposredno prije izbijanja pandemije, potpisao sam poruku koja je imala za temu: “Mladeži, kažem ti, ustani!” (usp. Lk 7, 14). Gospodin nas je, u svojoj providnosti, želio pripremiti za vrlo težak izazov s kojim nam se valjalo suočiti.

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

HM02

Po dolasku u Svetište Majke Božje Bistričke mladi su sudjelovali na euharistijskom slavlju u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom, koje je predvodio vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, u koncelebraciji sa župnicima i župnim vikarima koji su pratili mlade. Euharistijsko slavlje animirao je Nadbiskupijski zbor mladih.

Zagrebačka nadbiskupija bogatija za 34 nova animatora


 
Animatori su tijekom tjedna učili o važnosti organizacije i komunikacije, pripremali su razne kreativne rukotvorine te uvježbavali nove plesove i banseve. Animatori instruktori pripremali su predavanja i o radu po dobi te kako raditi s prvopričesnicima i krizmanicima. Također, naglašena je važnost preventivnog sustava u odgoju mladih te su animatorima prikazani načini kako djeci i mladima približiti biblijske tekstove.

Završeni susreti mladih u Malom Lošinju

Tijekom tjedan dana dvije lošinjske grupe razgovarale su o temama braka kao sakramenta i poziva, o čistoći te o obitelji kao temeljnoj zajednici društva. Također, mladi su vrijeme u Domu sv. Martina provodili međusobno se družeći, kupajući se, igrajući se i plešući.

Tumačenje loga

Uz geslo tu je i prigodni logo u čijem središtu nalazimo Svetu Obitelj koju nam Gospodin daje kao „divan uzor obiteljskih kreposti i uzajamne ljubavi“ (Zborna molitva, blagdan Svete Obitelji). Usprkos svim poteškoćama (anđelovo navještenje Mariji, Josipov „bijeg“, rođenje u štalici, proroštva starca Šimuna i proročice Ane, Isusovo gubljenje, Josipova smrt...) i boraveći u sjeni drva križa, Sveta Obitelj ostala je zajedno.

Otvorene prijave za Susret mladih u Malom Lošinju

Ovog ljeta održat će se susreti župnih animatora mladih pod geslom "Ljubav usprkos svemu" (usp. AL 119) u Domu sv. Martina u Malom Lošinju u četiri termina:

  • od 5. do 12. srpnja;
  • od 12. do 19. srpnja;
  • od 19. do 26. srpnja;
  • od 26. srpnja do 2. kolovoza.

MLADI